- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 700 |
Vejce celá průměr | 130 |
Mouka pšeničná polohrubá | 350 |
Krupice pšeničná | 50 |
Droždí | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, drcený kmín do těsta, kmín na posypání droždí dávám 3/4 kostky
Energetická hodnota celkem: 9528 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 450,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 596 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 28.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem a panákem vlažného mléka, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek, drcený kmín,2 vejce a spojíme v těsto. Těsto rozdělíme na 16 stejných dílů, vytvarujeme kuličky a ty necháme ještě aspoň 30 min kynout. Před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem (1/2 stačí) a posypeme kmínem, pečeme na 180 stupnů asi 20minut (převzato z recepty.cz)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.